Μεταβολισμός - Παχυσαρκία

Ερωτήσεις & απαντήσεις για απώλεια βάρους

Πώς μπορεί ο γιατρός να με βοηθήσει να χάσω βάρος;
Ενώ τα μαθηματικά της απώλειας βάρους είναι απλά, το να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για να δημιουργήσουμε ένα σταθερό έλλειμμα θερμίδων είναι δύσκολο. Επιπλέον, μπορεί να έχετε κάποια μεταβολική διαταραχή ή άλλη κατάσταση υγείας που εμποδίζει την ικανότητά σας να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.
 
Τι πρέπει να περιμένω κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος απώλειας βάρους;
Το πρόγραμμα απώλειας βάρους ξεκινά με διεξοδική λήψη ιστορικού και κλινική εξέταση. Συζητουμε για τον τρόπο ζωής, την υγεία και τις προηγούμενες προσπάθειές σας να χάσετε βάρος.  Διεξάγεται ποικιλία εξετάσεων αίματος για τον έλεγχο ορμονικών και μεταβολικών διαταραχών που μπορούν να δυσκολεύουν την απώλεια βάρους.
Οταν ολοκληρώθει η αξιολόγησή, συνεργάζομαστε μαζί σας για να δημιουργήσουμε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο απώλειας βάρους. Το πρόγραμμά σας μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Καθορισμό του στόχου
  • Παρακολούθηση της πρόσληψης θερμίδων και της σωματικής δραστηριότητας
  • Φάρμακα απώλειας βάρους
  • Θεραπείες για υποκείμενες καταστάσεις υγείας
  • Τακτικά ραντεβού για την παρακολούθηση της προόδου

Εκτός από το να σας βοηθήσει να αλλάξετε τον τρόπο που τρώτε και να συνηθίσετε την τακτική άσκηση, σας δίνεται επίσης τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τη στάση σας απέναντι στο φαγητό. Ετσι με αυτή την προσέγγιση μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας και να μειώσετε τον κίνδυνο υποτροπής.


Γιατί είναι σημαντικό να διατηρούμε ένα υγιές βάρος?
Το βάρος σας συμβάλλει στη συνολική υγεία και ευημερία σας και είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για τον κίνδυνο να αναπτύξετε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η αρθρίτιδα. Για παράδειγμα, μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς που πήραν περισσότερα από 11 κιλά μετά την ηλικία των 20 ετών είχαν έως και τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου 2 και πέτρες στη χολή στη μέση ηλικία.
 
Καλέστε μας για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για να πραγματοποιησουμε την επιθυμητη απωλεια βάρους.

Παθήσεις

Διαβήτης κύησης

Διαβήτης τύπου 1 και 2

Παχυσαρκία

Διαταραχές περιόδου - Εμμηνόπαυση

Παραθυρεοειδείς - Οστεοπόρωση

Επινεφρίδια

Υπόφυση

Το ραντεβού σας

Κλείστε εύκολα το ραντεβού σας και για τα δύο ιατρεία καλώντας στο